update #2: veel te lang en teveel, maar toch

Alweer een jaar geleden sinds mijn laatste update. Ik heb de blog wat verwaarloosd maar kon ook niet anders. Het afgelopen jaar is op heel wat gebieden een rollercoaster geweest.

Er waren heel wat voordelen. Ik heb mijn derde jaar fotoacademie afgewerkt én ik schreef een boek! Mijn debuut- dichtbundel ‘huiden’ ligt sinds een maand in de rekken, uitgegeven door de lieve en deskundige mensen van uitgeverij Pelckmans. Heel veel positieve zaken dus.

Toch sloeg het noodlot onverbiddelijk toe. We hebben onze lieve, lieve papa moeten afgeven. Dit veel te vroeg, na een slepende ziekte. Op 21 mei namen we afscheid, dit met maar liefst 700 mensen in ‘onze’ parochiekerk. Dit alleen al geeft het teken dat papa zo geliefd was, voor ons allemaal. Wat een liefde en wat een gemis. Verscheurd door verdriet maar ook vertederd van liefde.

Dus laten we stellen dat papa op dit moment een groot deel van mijn gedachten inneemt. En het verdriet is intens, maar maakt ook vaak plaats voor pure dankbaarheid. Dankbaar voor wie hij geweest is voor ons. De grappenmaker die drie kinderen heeft opgevoed en door de puberteit heeft gesleurd. Diegene die ons stiekem frietjes gaf als mama van huis weg was. Die persoon met wie we uren en uren zaten te filosoferen in de camion op eierronde. Die papa die speciaal naar het internaat waar ik verbleef kwam, om te zeggen dat mijn veulentje was overleden. Die papa. Die er altijd is geweest.

De laatste maanden waren pittig, maar o zo mooi.

1 reactie

  1. Véronique Deloof schreef:

    Lieve Julie, Heel veel sterkte met het verlies van je papa, ongetwijfeld had je nog veel momenten met hem willen delen, maar de mooie herinneringen zullen je helpen om het verdriet en gemis te verwerken. Groetjes Véronique

    Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s